ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Οι τρεις στόχοι των αποδομητών

Κωνσταντίνος Χολέβας

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Η Ιστορία του Ελληνισμού αποδομείται συστηματικά από ιδρύματα, ΜΜΕ, καθηγητές ΑΕΙ και άλλους, οι οποίοι επιχειρούν να αλλοιώσουν την ελληνική και ορθόδοξη χριστιανική ταυτότητά μας. Το Υπουργείο Παιδείας υπό τη σημερινή πολιτική ηγεσία του και οι υπεύθυνοι του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία εκφράζουν θέσεις ανιστόρητες, ατεκμηρίωτες και υποσκάπτουν την ελληνορθόδοξη παράδοση του λαού μας.

Μαζί με το μάθημα των Θρησκευτικών αναμένεται να δεχθεί σφοδρή επίθεση και η σχολική διδασκαλία της Ιστορίας. Επιδίωξη των αποδομητών είναι στα Θρησκευτικά να υποβαθμισθεί η Ορθοδοξία και να διδαχθεί η Πανθρησκεία υπό τη μορφή ενός πολυθρησκειακού συνονθυλεύματος, στη δε Ιστορία να αμφισβητηθεί η διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού και να προβληθεί το ελληνικό έθνος ως δυτικό δημιούργημα του 1789.

Η απορθοδοξοποίηση των Θρησκευτικών και ο αφελληνισμός της Ιστορίας βαδίζουν παράλληλα και συντονισμένα. Και ενώ πλησιάζουμε προς το 2021, οπότε θα εορτάσουμε τα 200 χρόνια από το 1821, η Ελληνική Επανάσταση διδάσκεται ελάχιστα ή καθόλου στα Πανεπιστήμιά μας.

Η αποδόμηση της Ιστορίας έχει τρεις εμφανείς στόχους:

Α) Να ωραιοποιήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να μάς κάνει να ξεχάσουμε τα εγκλήματα των Τούρκων ανά τους αιώνες. Υπακούοντας στο μορφωτικό πρωτόκολλο που υπέγραψαν οι Γ. Α. Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζεμ και στην πρόσφατη συμφωνία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του Νταβούτογλου, οι μεταμοντέρνοι ιστορικοί προσπαθούν να παρουσιάσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία σαν μία δήθεν πολυπολιτισμική κοινωνία όπου ζούσαν … αρμονικά οι εθνικές και θρησκευτικές ομάδες. Για την Γενοκτονία των Ποντίων και Μικρασιατών χαρακτηριστική είναι η φράση της Μ. Ρεπούση περί «συνωστισμού» και η άρνηση του Νίκου Φίλη να χαρακτηρίσει τα γεγονότα ως Γενοκτονία.

Η αθώωση των Οθωμανών και των Νεοτούρκων για μαζικά εγκλήματα, ανασκολοπισμούς, βιαίους εξισλαμισμούς, κεφαλικούς φόρους, καταδίκες Νεομαρτύρων, βάρβαρα βασανιστήρια και άλλα παρόμοια και η αμφισβήτηση της γενοκτονικής πολιτικής των Νεοτούρκων είναι μέσο για να αναγκασθούμε να αγαπήσουμε τη σημερινή Τουρκία και να πούμε: Αφού στο παρελθόν περνούσαμε καλά με τους Τούρκους, ας δεχθούμε και σήμερα να μοιράσουμε στα δύο τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο.

Μεγάλη επίθεση εν προκειμένω δέχεται το Κρυφό Σχολειό, διότι οι αποδομητές θέλουν να παρουσιάσουν τους Οθωμανούς ως δήθεν ανεκτικούς και προστάτες της ελληνικής παιδείας! Ευτυχώς στις πολλές ιστορικές πηγές για τον διωγμό της παιδείας μας από το 1430 έως και το 1912 και για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην εκπαίδευση των ελληνοπαίδων ήλθε να προστεθεί το εξαιρετικό επιστημονικό πόνημα του Γεωργίου Κεκαυμένου «Το Κρυφό Σχολειό: Το Χρονικό μιας ιστορίας» (Εναλλακτικές Εκδόσεις). Τα 42 ντοκουμέντα του βιβλίου πείθουν τους καλόπιστους και αποστομώνουν τους κακόπιστους.

Β) Ο δεύτερος στόχος είναι η άρνηση του εθνικού, μορφωτικού, κοινωνικού και απελευθερωτικού ρόλου της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η αναγνώριση του Δυτικού Διαφωτισμού ως της πνευματικής μήτρας, η οποία γέννησε τον Νέο Ελληνισμό. Δεν υποτιμώ τον Διαφωτισμό και την πολιτική του έκφραση, τη Γαλλική Επανάσταση του 1789, αλλά είναι τεράστιο λάθος να θεωρούν ορισμένοι την Μεγάλη Ελληνική Επανάσταση ως γνήσιο τέκνο της Γαλλικής. Ο Διαφωτισμός είχε πολλά αντιχριστιανικά στοιχεία, η δε Γαλλική Επανάσταση κατεδίωξε τη Χριστιανική Πίστη και κατήργησε επί αρκετά χρόνια το Χριστιανικό Ημερολόγιο. Αντιθέτως η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κηρύχθηκε από πιστούς Ορθοδόξους Χριστιανούς υπό την Εκκλησία, για την Ορθοδοξία, με τον Επίσκοπο και τον παπά να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή.

Οι φανατικοί οπαδοί του Δυτικού Διαφωτισμού παραγνωρίζουν την ανάπτυξη των επιστημών στην υπόδουλη Ελλάδα και την ύπαρξη πολλών επαναστατικών κινημάτων των Ελλήνων αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης. Δεν περίμενε τον Δυτικό Διαφωτισμό για να διδάξει π.χ. Αστρονομία το 1710 ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Χρύσανθος, ούτε περίμεναν τη Γαλλική Επανάσταση οι πρόγονοί μας, οι οποίοι είχαν ήδη οργανώσει δεκάδες επαναστατικά κινήματα. Οι αποδομητές της Ιστορίας υποτιμούν ή αγνοούν τη θυσία των Νεομαρτύρων και το κήρυγμα του Πατροκοσμά. Χωρίς, όμως, αυτές τις αγιασμένες μορφές, θα είχαμε τουρκέψει!

Γ) Ο τρίτος στόχος των αποδομητών είναι η πλήρης αμφισβήτηση της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού. Θεωρούν ότι επί Τουρκοκρατίας δεν υπήρχε εθνική συνείδηση και ότι ήλθαν οι Ευρωπαίοι Διαφωτιστές τον 18ο αιώνα και την κατασκεύασαν. Παράλληλα παρερμηνεύουν την παρουσία γλωσσικών ιδιαιτεροτήτων σε κάποιες περιοχές. Λησμονούν ότι και οι αρβανιτόφωνοι το 1821 και οι σλαβόφωνοι-δίγλωσσοι κατά τον Μακεδονικό Αγώνα αποδείχθηκαν ισχυρότατοι υπερασπιστές του Ελληνισμού και της εθνικής μας υποστάσεως.

Μιλούν για εθνογένεση το 1821 και αγνοούν ή θέλουν να αγνοούν τις πολυάριθμες ιστορικές πηγές που αποδεικνύουν ότι και επί Ρωμανίας/Βυζαντίου και επί Τουρκοκρατίας (και Ενετοκρατίας) διατηρήθηκε με αίμα και θυσίες η ελληνική συνείδηση. Όποιος παρέμενε Ορθόδοξος στα δύσκολα εκείνα χρόνια παρέμενε Έλληνας. Όποιος εξισλαμιζόταν ή εκλατινιζόταν έχανε και την εθνική του συνείδηση. Η Ορθοδοξία διαφύλαξε την ελληνικότητα ακόμη κι όταν χανόταν η ελληνική γλώσσα. Στα χωριά της Καππαδοκίας, όπου γεννήθηκαν ο Άγιος Αρσένιος και ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης, ζούσαν πολλοί τουρκόφωνοι. Μόνον η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία ετελείτο στα ελληνικά και αυτό τους θύμιζε επί αιώνες ότι είναι Ρωμηοί, δηλαδή Ορθόδοξοι Έλληνες.

Ας προστατεύσουμε, λοιπόν, τα Ορθόδοξα Θρησκευτικά και την Ελληνική Ιστορία.

Άρθρο στην εφημερίδα ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, 4 Μαΐου 2016

Το είδα εδώ:

12 σχόλια:

  1. -Αντί άλλων σχολιασμών αγαπητέ Γεράσιμε δέξου τίς παρακάτω συρραφές!
    Σιωπηλά Όπλα…καί άλλα τινά
    (Συρραφές από το διαδύκτιο)
    ….Οι δημιουργοί του σιωπηλού όπλου περιμένουν απ' αυτό ό,τι θα περίμεναν κι από ένα συνηθισμένο όπλο, αλλά με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο λειτουργίας. Το όπλο αυτό πυροδοτεί καταστάσεις αντί για σφαίρες. Ως μέσο προώθησης χρησιμοποιεί την επεξεργασία δεδομένων, αντί την χημική αντίδραση (έκρηξη). Η πυροδότηση του προέρχεται από πληροφορίες, αντί για κόκκους πυρίτιδας. Το χειρίζεται ένας προγραμματιστής υπολογιστών και όχι ένας σκοπευτής. Τίθεται υπό τις διαταγές ενός μεγαλοτραπεζίτη και όχι ενός στρατηγού. Δεν κάνει θόρυβο κατά την εκπυρσοκρότηση, δεν προκαλεί εμφανή σωματικά ή πνευματικά τραύματα και παρεμβαίνει καταφανώς στην καθημερινή κοινωνική ζωή. Αυτό το αντιλαμβάνεται μόνο ο εξασκημένος παρατηρητής που γνωρίζει τι να παρατηρήσει. Το κοινό δεν μπορεί να αντιληφθεί πλήρως αυτό το όπλο και συνεπώς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δέχεται επίθεση και υποτάσσεται από κάποιο όπλο. Το κοινό μπορεί να αισθάνεται ενστικτωδώς ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά αυτό οφείλεται στην τεχνική φύση του σιωπηλού όπλου. Δεν μπορούν, όμως, να εκφράσουν το αίσθημα τους με λογικό τρόπο ή να αντιμετωπίσουν εγκεφαλικά το πρόβλημα. Συνεπώς, δεν ξέρουν από πού να ζητήσουν βοήθεια και πώς να συντονισθούν με άλλους για να αμυνθούν από αυτό. Όταν εφαρμόζεται σταδιακά ένα σιωπηλό όπλο, το κοινό προσαρμόζεται (συνηθίζει) στην παρουσία του και μαθαίνει να ανέχεται τη διείσδυση του στη ζωή του, μέχρις ότου η πίεση (ψυχολογική μέσω της οικονομικής) γίνει πολύ μεγάλη και καταρρεύσει. Άρα, το σιωπηλό όπλο είναι ένας τύπος βιολογικού πολέμου. Πλήττει την ζωτικότητα, τις επιλογές και την κινητικότητα των ατόμων μιας κοινωνίας με τη γνώση, την κατανόηση, τη διαχείριση και την επίθεση στις πηγές φυσικής και κοινωνικής ενέργειας των πολιτών, καθώς επίσης και στις φυσικές, διανοητικές και συναισθηματικές δυνάμεις και αδυναμίες τους!....>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>>>>>>>>….«Δώστε μου τον έλεγχο τον νομίσματος μιας χώρας και δεν με νοιάζει ποιος κάνει τους νόμους της», Mayer Amshell Rothschild
    Η τεχνολογία των σημερινών σιωπηλών όπλων είναι παράγωγο μιας ιδέας που επινοήθηκε, εκφράσθηκε επιγραμματικά και εφαρμόσθηκε αποτελεσματικά από τον Μάγιερ Άμσελ Ρότσιλντ (Mayer Amshell Rothschild), ιδρυτή της παγκόσμιας δυναστείας των τραπεζιτών…..
    …Αυτό που είχε ανακαλύψει ο Ρότσιλντ ήταν η βασική αρχή της εξουσίας, της επιρροής και του ελέγχου επί των ανθρώπων, όπως αυτή εφαρμόζεται στην οικονομία. Η αρχή αυτή είναι η εξής: «όταν παριστάνεις ότι κατέχεις τήν εξουσία, τότε οι άνθρωποι σου την παραχωρούν πραγματικά σε σύντομο διάστημα»…..
    ….Η αρχή της νεοταξικής λογοκρισίας είναι να εξαφανίζει τις ουσιαστικές πληροφορίες μέσα σε έναν κυκεώνα ασήμαντων πληροφοριών που διαχέονται μέσα από ένα ευρύτατο δίκτυο Μέσων Ενημέρωσης με παρόμοιο περιεχόμενο. Αυτό επιτρέπει στη νέου τύπου λογοκρισία να εμφανίζεται ως πλουραλιστική και δημοκρατική. Αυτή η στρατηγική εφαρμόζεται κατ' αρχάς στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, τη βασική πηγή ενημέρωσης του κοινού. Όλοι οι ψυχολόγοι και οι ειδικοί της νευροεπιστήμης γνωρίζουν ότι η απομνημόνευση πληροφοριών από τον εγκέφαλο γίνεται καλύτερα όταν αυτές παρουσιάζονται με δομημένο και ιεραρχημένο τρόπο. Όμως, τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων κάνουν ακριβώς το αντίθετο, ανακατεύοντας άναρχα ετερόκλητα θέματα διαφορετικής σπουδαιότητας (διάφορα θέματα: λίγο πολιτική, αθλητικά, ένα κοινωνικό θέμα, κάτι διασκεδαστικό, μετά ξανά λίγο πολιτική κ.λπ.), επειδή επιδιώκουν τη λιγότερη δυνατή απομνημόνευση των πληροφοριών από το κοινό. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να χειραγωγήσεις έναν πληθυσμό, μια μάζα, έναν οχλοπολτό και να μετατραπεί σε άτακτο λεφούσι. Όπως οι εκλογές, έτσι και οι τηλεοπτικές "εφημερίδες" συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά έχουν χάσει το περιεχόμενο τους. Ένα τηλεοπτικό δελτίο περιέχει το πολύ 2 με 3 λεπτά πραγματικής ενημέρωσης. Η υπόλοιπη αποτελείται από θέματα περιοδικών, ρεπορτάζ ανούσια, διάφορα περιστατικά, κουτσομπολιά και "ριάλιτι" γύρω από την καθημερινότητα. Οι αναλύσεις από εξειδικευμένους δημοσιογράφους, όπως και οι ενημερωτικές εκπομπές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί ολοκληρωτικά.
    Η ενημέρωση παρέχεται πλέον από τα περιθωριακά και ειδικά έντυπα και τα φανζίν, τα οποία διαβάζονται από μία μειοψηφία πολιτών. Η εξαφάνιση της ενημέρωσης είναι το απτό σημάδι ότι η φύση του πολιτικού καθεστώτος που ζούμε έχει ήδη αλλάξει…….
    …….Όταν οι πολίτες γίνουν ανίκανοι να ελέγξουν τις οικονομικές τους υποθέσεις, τότε υποδουλώνονται ολοκληρωτικά και γίνονται φθηνή εργατική δύναμη. Για παράδειγμα, υπάρχει μια μετρήσιμη ποσοτική σχέση μεταξύ της τιμής της βενζίνης και την πιθανότητας ένα άτομο να πάθει πονοκέφαλο, να αισθανθεί την ανάγκη να παρακολουθήσει ένα φιλμ (πορνό ή βίαιο) ή να καπνίσει ένα τσιγάρο…….>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >>>>>>>>>>>>>>>……Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι η απλούστερη μέθοδος εξασφάλισης της λειτουργίας ενός σιωπηλού όπλου και απόκτησης ελέγχου του κοινού είναι να το διατηρούν ασυντόνιστο και με άγνοια για τις βασικές αρχές του συστήματος από την μια, και συγχυσμένο, αποδιοργανωμένο, απογοητευμένο και διασπασμένο με πράγματα που δεν έχουν πραγματική σημασία, από την άλλη.
    Αυτό επιτυγχάνεται ως εξής:
    (1) Διαλύοντας το μυαλό τους, υπονομεύοντας την πνευματική δραστηριότητα τους, παρέχοντας μια χαμηλού επιπέδου δημόσια παιδεία (κρατώντας μόνο για την ελίτ την υψηλή γνώση) στα μαθηματικά, την λογική, τον σχεδιασμό συστημάτων και την οικονομία, και αποθαρρύνοντας την τεχνική δημιουργία.
    (2) Κατευθύνοντας τα αισθήματα τους, αυξάνοντας την μαλθακότητά τους (την πνευματική και την φυσική) με:
    (α) συνεχή βομβαρδισμό (πνευματικός και συναισθηματικός βιασμός) με σεξ, βία και τρομοκρατία στα Μέσα Ενημέρωσης -ειδικά την τηλεόραση και τις εφημερίδες.
    (β) Το να τους δίνουν -σε υπερβολή «σκουπίδια για πνευματική τροφή», στερώντας τους ταυτόχρονα αυτό που πραγματικά χρειάζονται.
    (3) Ξαναγράφοντας την Ιστορία και τους νόμους και υποβάλλοντας το κοινό σε αποκλίνουσα συμπεριφορά έτσι ώστε να μπορούν να μεταστρέψουν την σκέψη τους από τις πραγματικές τους ανάγκες σε πολυτελείς, μη απαραίτητες, προτεραιότητες…τύπου συνοστισμού της αξειωθρείνητοις ρεπούσι, σαπιοκοιλιά φίλη και λοιπών διεθνιστούληδων συριζαίων.
    Όλα αυτά αποτρέπουν τους πολίτες να ενδιαφερθούν και να ανακαλύψουν τα σιωπηλά όπλα της τεχνολογίας του κοινωνικού αυτοματισμού. Ο γενικός κανόνας είναι ότι υπάρχει κέρδος από την σύγχυση: όσο περισσότερη σύγχυση υπάρχει, τόσο μεγαλύτερο είναι το κέρδος. Άρα, η καλύτερη μέθοδος είναι να προκαλούνται προβλήματα και μετά να προσφέρονται έτοιμες λύσεις γι' αυτά………
    ……" Μέσα Ενημέρωσης: Απομακρύνετε την προσοχή του ενήλικου κοινού από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα και στρέψτε την σε ανούσια ριάλιτυ.
    " Σχολεία: Διατηρείστε αστοιχείωτα (βόδια σε ύπνο) τα νεαρά παιδιά σε τομείς όπως τα μαθηματικά, τα οικονομικά, το δίκαιο, την φιλοσοφία και την Ιστορία.
    " Διασκέδαση: Κρατείστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο την διασκέδαση του κοινού. Τάλεντ σόου, ρούλα μπράβο, ελένη χαίρομαι πάρα πολύ πού μιλάω μαζί σου, Ασε τόν θείο…χτύπα σαν αντρας…ομορφάντρα μου!
    " Εργασία: Κρατείστε απασχολημένο συνεχώς το κοινό, χωρίς να του αφήνετε χρόνο να σκεφθεί.«Πίσω στην φάρμα με τα υπόλοιπα ζώα»………
    …….- Η εξαφάνιση του φυσικού περιβάλλοντος είναι αναπόφευκτη, γιατί είναι επιβεβλημένη από τη νέα οικονομική εξουσία για τους εξής λόγους:
    1. Η εξαφάνιση της φύσης και η αύξηση της μόλυνσης θα κάνουν τους ανθρώπους ακόμα πιο εξαρτημένους από το οικονομικό σύστημα για την επιβίωση τους και θα επιτρέψουν τη δημιουργία νέων κερδών (κυρίως στους τομείς των ιατρικών υπηρεσιών, κλιματιστικών μηχανημάτων, κλειστών εμπορικών κέντρων κ.λπ.).
    2. Η αστικοποίηση του περιβάλλοντος επιτρέπει την τοποθέτηση των πληθυσμών σε εντελώς ελεγχόμενο τεχνητό περιβάλλον, επιτηρούμενο, όπου το άτομο είναι πλήρως ενταγμένο στην προοπτική της Νέας Τάξης. Αύριο, πιθανόν οι πόλεις (ήδη σφηκοφωλιές) θα είναι μέσα σε κλειστούς θόλους, καλά προστατευμένες από το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ως εκ τούτου καλά φρουρούμενες από παντού.
    3. Η επαφή με τη φύση είναι επικίνδυνη διότι συνιστά αναφορά σε μία άλλη αρχή, συμπαντική. Ο θαυμασμός της αρμονίας, της ομορφιάς και της τελειότητας αυτής της αρχής είναι καταστρεπτικός για τους Επικυρίαρχους: οδηγεί τον άνθρωπο στο να απορρίψει την ασχήμια του περιβάλλοντος των σημερινών πόλεων και να αμφισβητήσει τη σημερινή κοινωνική τάξη που πρέπει να αποτελεί τη μόνη αναφορά του.>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >>>>>>>4. Ο θαυμασμός της φύσης κρατά ζωντανό το όνειρο και εντείνει την εσωτερική ζωή των ατόμων, αναπτύσσοντας την ευαισθησία τους και συνεπώς την αυτεξουσιότητά τους. Παύουν να συναρπάζονται από τα καταναλωτικά αγαθά, γυρίζουν την πλάτη στα τηλεοπτικά σκουπίδια που σκοπό έχουν να τους αποβλακώσουν και να ελέγξουν το πνεύμα τους. Απελευθερωμένοι από τις αλυσίδες τους, αρχίζουν να φαντάζονται μία άλλη εφικτή κοινωνία, που βασίζεται σε αξίες διαφορετικές από το κέρδος και το χρήμα……….
    ……." Έλεγχος του σώματος και του πνεύματος από ηλεκτρονικά εμφυτεύματα και βιονικά προσθετικά μέλη.
    " Δημιουργία ανθρώπων με τροποποιημένες λειτουργίες.
    " Προετοιμασία του εδάφους ώστε το κοινό να δεχθεί τα μελλοντικά εμφυτεύματα εντοπισμού και αναγνώρισης ταυτότητας που θα έχουν τοποθετηθεί κάτω από το δέρμα.
    " Γενίκευση της εφαρμογής των εμφυτευμάτων σε υπαλλήλους για αύξηση της επαγγελματικής τους απόδοσης (νευρωνικά εμφυτεύματα για βελτίωση της μνήμης και της ικανότητας υπολογισμών, βιονικά για αύξηση της μυϊκής δύναμης ή των φυσικών ικανοτήτων...). Σύντομα, η καταφυγή σε «επαγγελματικά εμφυτεύματα» θα είναι αναπόφευκτη για να έχει κανείς πιθανότητες να βρει μια δουλειά…..
    ………" Απλοποίηση και πολλαπλασιασμός των μηχανών που θα μιμούνται την εμφάνιση ή την συμπεριφορά των έμβιων όντων: ρομπότ-παιγνίδια, ταμαγκότσι / εικονικές πραγματικότητες, αβατάρ / εικονικοί τηλεοπτικοί παρουσιαστές (τύπου Μαξ Χέντρουμ) / στον κινηματογράφο: ήρωες ανδροειδή ή άνθρωποι με βιονικά εμφυτεύματα, δημιουργήματα μισά-μηχανές, μισά-άνθρωποι (cyborgs)... (Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    " Προβολή της μόδας του πήρσινγκ (διάφορα τρυπήματα για σκουλαρίκια, περτσίνια παντού, ταττουάζ, παρταλιασμένα μλπουτζίν, περίεργες κακάσχημες αποκρουστικές κομμώσεις κλπ), για να συνηθίσει το κοινό στην εισαγωγή ξένων μεταλλικών εξαρτημάτων στο σώμα του. (Στάδιο υλοποίησης: τελικά).
    " Να γίνουν υποχρεωτικά τα εμφυτεύματα για την αναγνώριση των κατοικίδιων ζώων.(έρχεται οσονούπω εντάξει;! σκυλολάτρες μου!) (Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    " Ευρεία χρήση των εμφυτευμάτων για ιατρικούς λόγους, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενστικτώδης δυσπιστία του κοινού ως προς την εισβολή μηχανών στο σώμα του. (Στάδιο υλοποίησης: σχεδόν ολοκληρωμένο).
    " Να οργανωθεί (ή ν' αφήσουν να οργανωθεί) περιορισμένη πυρηνική επίθεση σε μια δυτική πόλη, πράγμα που θα κάνει υποχρεωτική την τοποθέτηση εμφυτευμάτων εντοπισμού και αναγνώρισης για κάθε άτομο, στο όνομα της «ασφάλειας» και του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». 11η Σεπτεμβρίου, μετρό Μόσχας, Αεροπορικές γραμμές Μαλαισίας, θέατρο Παρισιού, αεροδρόμιο Βρυξελλών,(Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    Γενετικές παρεμβάσεις- Το τέλος της φυσικής ανθρώπινης αναπαραγωγής………….
    ………." Μαζική μόλυνση του περιβάλλοντος με φυτοφάρμακα, PCB (πολυχλωροδιφαινύλια) και άλλες ρυπογόνες ουσίες, γνωστές για τις επιπτώσεις τους στην αύξηση της ανδρικής στειρότητας.
    Αυτό γίνεται είτε με την τεχνολογική ρύπανση είτε με την οργανωμένη διασπορά chemtrails. Στον βαθμό που ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων θα αντιμετωπίσει προβλήματα στειρότητας, η επιλογή τους θα είναι η καταφυγή στην τεχνητή αναπαραγωγή. (Στάδιο υλοποίησης: σχεδόν ολοκληρωμένο. Ήδη, στον ανεπτυγμένο κόσμο το ανδρικό σπέρμα έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με επίσημες ιατρικές ανακοινώσεις)………
    …………" Χρήση γενετικά μεταλλαγμένων ιών για εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων γονιδίων στο DNA των ανθρώπων, εν αγνοία τους και παρά την θέληση τους. Η γενετική μετάλλαξη θα εξαπλωθεί ακριβώς όπως μια επιδημία.
    Τα φαρμακευτικά εργαστήρια θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την μέθοδο αυτή για να δημιουργήσουν νέες ασθένειες για τις οποίες το φάρμακο (αντίδοτο) θα διαθέτουν μόνο αυτά). (Στάδιο υλοποίησης: προκαταρκτική φάση)…………>>>>>>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >>>>>>>>>>>….* Ο ολοκληρωτικός έλεγχος των ατόμων.
    * Να εμποδίζεται το κοινό να σκέπτεται και να θέτει ευφυή ερωτήματα για την κατά στάση του και τον τρόπο με τον οποίο είναι οργανωμένη και διευθύνεται η κοινωνία.
    * Να γίνει πιο εύκολα χειραγωγίσιμο το κοινό αποδυναμώνοντας την αναλυτική και κριτική του ικανότητα.
    * Ο ηλεκτρονικός έλεγχος της ψυχικής διάθεσης και της συμπεριφοράς του πληθυσμού.
    * Δυνατότητα επηρεασμού ενός πλήθους, κάνοντας το παθητικό, ή, αντιθέτως, βίαιο ξαφνικά. Τέτοια τεστ έχουν γίνει στην Ρουάντα, το Μπουρούντι και στην πρώην Γιουγκοσλαβία και μάλλον γίνονται τώρα και στο Ιράκ.
    Πιλοτικό πρόγραμμα για κοινωνία δυτικού τύπου αποτελεί και η Ελλάδα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που συζητούνται σε εναλλακτικούς κύκλους, γιατί ο παληός Έλληνας θεωρείτο, όταν μπήκαμε (επί κίναιδου φτωχομπινέ καραμάν – αλή) στην Ευρώπη, ιδιαιτέρως απείθαρχος και πολιτικοποιημένος.
    Η εντολή ήταν: αν καταφέρουμε αυτούς να τους κάνουμε φυτά, τότε τους έχουμε όλους στο χέρι. Γι' αυτό έπεσαν πολλά δις σε ευρω-πακέττα ντελόρ!!!! και χτίστηκαν πολλές νεόπλουτες επαύλεις με πισίνες παραθαλάσσιες!!!!!!!/πρότυπα για να γίνουν λιώμα τα μυαλά των Νεοελλήνων.............τού μαζίταφάγαμε! του μπουχέσα παν-κάλλου!
    ……..* Αύξηση του στρες των ατόμων. Να γίνει η οικονομική τους επιβίωση όλο και πιο δύσκολη και επισφαλής (ένταση της «οικονομικής πίεσης»).
    * Μαζική διάδοση τηλεοπτικών σκουπιδιών και προώθηση αποβλακωτικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων για την μάζα (π.χ., ριάλιτι τύπου «Je t' aime» από την ελληνική TV, πρωινάδικα, κατινάδικα, ρούλες, ελένες κλπ μαγειρέματα).
    " Λογοκρισία μέσα από την υπερπληροφόρηση. Απόκρυψη των πληροφοριών και της σημαντικής ενημέρωσης μέσα σε έναν καταιγισμό ασήμαντων πληροφοριών. Τρέμετε Πρετεντέρηδες, Πορτοσαλταρισμένοι Μπάμπηδες;
    " Μείωση του προϋπολογισμού για την δημόσια εκπαίδευση και ενθάρρυνση ανάπτυξης συνθηκών χάους και ανασφάλειας (μπούλινγκ) στα σχολεία, που θα κάνουν αδύνατη την ποιοτική διδασκαλία. (Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    " Περιορισμός της διάδοσης των φιλοσοφικών και επιστημονικών ιδεών ιδιαίτερα στους τομείς της κβαντικής φυσικής, της νευροβιολογίας και κυρίως της κυβερνητικής -της επιστήμης που ελέγχει τα έμβια ή μη έμβια συστήματα. Περιορισμός επίσης της διάδοσης επαναστατικών απόψεων και ιδεών σε σχέση με την οικονομία, την κοινωνιολογία ή την φιλοσοφία. Πρέπει να γίνεται κουβέντα στο κοινό περισσότερο για την τεχνολογία παρά για την επιστήμη. (Στάδιο υλοποίησης: τελικό).
    " Δημιουργία άσχημου και απάνθρωπου αστικού περιβάλλοντος όπου η φύση απουσιάζει παντελώς. Διατήρηση των εξοντωτικών (αγχωτικών) συνθηκών στις δημόσιες συγκοινωνίες και στο κυκλοφοριακό. Να επιτραπεί να αναπτυχθεί μόνιμη βία στις υποβαθμισμένες γειτονιές των πόλεων.
    " Μη αποτροπή της αύξησης της ρύπανσης.
    " Να γίνουν οι άνθρωποι μισο-άρρωστοι χάρη στην βιομηχανοποιημένη διατροφή. Πουστλέ,νουνού, μάκντόναλτς, κοκακόλες, πιτόγυρα.. Μετά, να επιβαρυνθεί η κατάσταση τους λόγω των παρενεργειών των φαρμάκων που υποτίθεται ότι θα τους θεραπεύσουν. Η γεωργική βιομηχανία, η βιομηχανία τροφίμων και οι φαρμακοβιομηχανίες συγχωνεύονται κάτω από τα ίδια συμφέροντα... (όλα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από τους ίδιους τους πληθυσμούς (ασφαλιστικό) μέσω των συστημάτων ασφάλισης και περίθαλψης).
    " Ενθάρρυνση της κατανάλωσης υπνωτικών και ηρεμιστικών φαρμάκων. Ήδη γεμίσαμε χαπακομένους, ψυχάκηδες μισοτρελούς.
    " Να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ χωρίς περιορισμούς και σε προσιτές τιμές. Η Ελλάδα πρωτοστατεί και σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας για την κατανάλωση οινοπνεύματος. Γι' αυτό έχει αυξηθεί κατακόρυφα ο αλκοολισμός στην νεολαία.>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >>>>>" Κορεσμός της ατμόσφαιρας από ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που βλάπτουν τις εγκεφαλικές λειτουργίες: κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ραδιοκύματα, ηλεκτρικές γραμμές υψηλής τάσης... (Στάδιο υλοποίησης: τελικό).
    " Εκπομπή ψυχοτρονικών κυμάτων (κυμάτων χαμηλής ή πολύ υψηλής συχνότητας, ικανών να επηρεάσουν την λειτουργία του εγκεφάλου παρεμβαίνοντας στα κύματα που χρησιμοποιούνται από τις εγκεφαλικές λειτουργίες).
    Σχετικά πειράματα: το πρόγραμμα HAARP, που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό στρατό στην Gakona της Αλάσκα και τα πειράματα που γίνονται στην αμερικανική βάση του Pine Gap στην Αυστραλία. (Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    " Μόλυνση του νερού και των τροφών με ουσίες που επηρεάζουν την διάθεση και την συμπεριφορά του πληθυσμού. (Στάδιο υλοποίησης: προχωρημένο).
    " Διάχυση στο νερό ή τις τροφές μικρο-ρομπότ (ή «νανομηχανές") αόρατες με γυμνό μάτι. Μόλις καταναλωθούν, εκατοντάδες μικρο-ρομπότ -φορείς ενός ηλεκτρονικού μικροτσίπ- θα μπορούν να εγκαθίστανται στους νευρώνες όπου θα αναλαμβάνουν τον έλεγχο.
    Αόρατα στο γυμνό μάτι νανο-ρομπότ έχουν ήδη κατασκευασθεί και η διεπαφή νευρώνα-μικροεπεξεργαστή έχει ήδη δοκιμασθεί στο εργαστήριο με επιτυχία. Η τεχνολογία των εξαιρετικά μικροσκοπικών μικροεπεξεργαστών υφίσταται εδώ και μερικά χρόνια. (Στάδιο υλοποίησης: προκαταρκτικό)……….
    Οργανωμένη Σχιζοφρένεια. Τα 6G της παγκοσμιοποίησης
    Η αληθινή παγκοσμιοποίηση είναι τα 6G όπως τα έχουν κατηγοριοποιήσει οι επικριτές της:
    1)Global warming (υπερθέρμανση του πλανήτη)
    2)Global poverty (παγκόσμια φτώχεια)
    3)Global corruption (παγκόσμια διαφθορά - μαφιοζοποίηση)
    4)Global immigration (παγκόσμια προσφυγιά)
    5)Global seduction (παγκόσμια παραπλάνηση)
    6)Global terror (παγκόσμιος φόβος)
    Την ώρα, όμως, που τα δημοκρατικά, οικονομικά, γεωπολιτικά και οικολογικά προβλήματα επιδεινώνονται επικίνδυνα, το χάσμα μεγαλώνει μεταξύ των πραγματικών προβλημάτων που βιώνουν οι πολίτες και των ψευδοπροβλημάτων που τους παρουσιάζουν τα Παγκόσμια Αφεντικά και τα ηλεκτρονικά (και έντυπα) Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχουν. Σκοπός αυτής της οργανωμένης σχιζοφρένειας είναι να τους κάνουν να ξεχάσουν τα μειονεκτήματα της παγκοσμιοποίησης και των θιασωτών της, φορτώνοντας τα σε αποδιοπομπαίους τράγους και "τραβώντας την προσοχή στα δέντρα έτσι ώστε να χάνεται το δάσος".
    Τα προβλήματα που μεγενθύνει περισσότερο το σύστημα των πολιτικών και των Μέσων Ενημέρωσης.>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >>>>>- η οδική ασφάλεια (θεωρείται συνήθως εθνική προτεραιότητα! Ποιού έθνους;) παντού διόδια, κάμερες, πρόστιμα….χιλιάδες σακατεμένοι καθ΄έτος . Γεμίσαμε ΑΜΕΑ, μέχρι αηδίας!!!!
    - η τρομοκρατία (που είναι ένα φαινόμενο εν πολλοίς κατευθυνόμενο)
    - Επιδημίες όπως οι τρελλές αγελάδες, η γρίππη των πτηνών, της νέας των χοίρων κλπ
    - οι σέκτες
    - ο αγώνας κατά των διακρίσεων (όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι στην υποδούλωση μας!)
    - η προπαγάνδα της δήθεν ισότητας των δύο φύλων, γάμοι πούστηδων, γκέυ και άλλων σκουπιδανθρώπων, έκφυλων περιθωριακών….
    - η συζήτηση για τα ναρκωτικά (που συνήθως αφορά τους χρήστες και αφήνει στο απυρόβλητο τους μεγαλέμπορους)
    - το ντόπινγκ των αθλητών των ολυμπιακών αγώνων της κοκακόλας. (Φανταστείτε για λίγο τι πρόκειται να γίνει σε λίγο στο Ρίο!!!!! για άλλη μια φορά)
    - η διαμάχη για το δικαίωμα ή όχι της καύσης των νεκρών και του γάμου των γκαίυ...
    ………Οι στρατοί καλούνται να γίνουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κράτη κατόπιν συμβολαίου, όπως και σε κάθε ιδιώτη(βλάκα) που θα μπορεί να πληρώσει για τις υπηρεσίες τους. Αλλά στο τελικό στάδιο του σχεδίου, αυτοί οι ιδιωτικοί στρατοί θα υπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών(ποιού έθνους;) και θα επιτίθενται στα κράτη που δεν θα υποτάσσονται στους οικονομικούς κανόνες της Νέας Τάξης………
    Ανακεφαλαίωσις
    * Αποδυνάμωση των κρατών και την πολιτικής δύναμης. Πολιτική απορρύθμιση. Ιδιωτικοποίηση (βλακοποίηση) των δημόσιων υπηρεσιών.
    * Πλήρης αποδέσμευση της οικονομίας από τα κράτη, ακόμα και των τομέων της παιδείας, της έρευνας και αργότερα της αστυνομίας και του στρατού, που προορίζονται να γίνουν σώματα ελεγχόμενα από τις ιδιωτικές υπηρεσίες.
    * Υπερχρέωση των κρατών λόγω μίζας και διαφθοράς, άχρηστων δημοσίων έργων, επιδοτήσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις χωρίς αντισταθμιστικά οφέλη ή λόγω μεγάλων αμυντικών δαπανών. Μόλις συγκεντρωθεί ένα βουνό χρεών, οι κυβερνήσεις υποχρεώνονται σε ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεχαρβάλωμα των δημόσιων υπηρεσιών με το παραμύθι του οικονομικού φιλελευθερισμού. Όσο περισσότερο μια κυβέρνηση βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Επικυρίαρχων, τόσο αυξάνεται το χρέος της χώρας της.
    * Προσωρινή απασχόληση των εργαζομένων και διατήρηση υψηλού ποσοστού ανεργίας, που προκαλείται από τις μετεγκαταστάσεις των επιχειρήσεων και την παγκοσμιοποίηση της αγοράς εργασίας. Είναι τόση η οικονομική πίεση των μισθωτών, που είναι πλέον έτοιμοι να δεχθούν οποιονδήποτε μισθό ή οποιεσδήποτε συνθήκες εργασίας προκειμένου να δουλέψουν(οι δούλοι!!!!!) κάπου.
    * Μείωση των παροχών κοινωνικής προνοίας, για να υποχρεωθεί ο άνεργος (δούλος!!!!) να δεχθεί οποιαδήποτε δουλειά με οποιουσδήποτε όρους. Οι υψηλές παροχές κοινωνικής προνοίας του μεταπολεμικού ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους και ο δυνατός συνδικαλισμός δεν άφηναν την ανεργία να πιέζει την αγορά εργασίας.>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >>>>>>* Αποτροπή διεκδικήσεων για άνοδο των μισθών στον Τρίτο Κόσμο, διατηρώντας έτσι τα εκεί ολοκληρωτικά και διεφθαρμένα καθεστώτα. Αν οι εργαζόμενοι του Τρίτου Κόσμου αμείβονταν καλύτερα, αυτό θα ανέτρεπε πάραυτα την αρχή των μετεγκαταστάσεων και της πίεσης που ασκείται στην αγορά εργασίας και την κοινωνία της Δύσης. Αυτή συνεπώς είναι η απαραίτητη στρατηγική της ασφαλιστικής δικλείδας που πρέπει να διατηρηθεί πάση θυσία από τους Επικυρίαρχους. Η περιβόητη "ασιατική κρίση" του 1998 προκλήθηκε ακριβώς για να διατηρήσει αυτή την ασφαλιστική δικλείδα.
    * Το χρήμα είναι σήμερα ουσιαστικά εικονικό. Η πραγματικότητα του είναι ένας συνδυασμός των ψηφίων 0 και 1 μέσα στους υπολογιστές των Τραπεζών. Το μεγαλύτερο μέρος του παγκοσμίου εμπορίου πραγματοποιείται χωρίς χαρτονομίσματα και μόνο το 10% των καθημερινών οικονομικών συναλλαγών αντιστοιχούν σε οικονομικές δοσοληψίες στον "πραγματικό κόσμο".
    * Οι ίδιες οι χρηματοπιστωτικές αγορές (αιμοπότες τοκογλύφοι) συνιστούν ένα σύστημα δημιουργίας εικονικού χρήματος, με κέρδος που δεν βασίζεται στην δημιουργία πραγματικού πλούτου. Χάρη στο παιγνίδι των κεφαλαιαγορών (που επιτρέπουν την μετατροπή των διακυμάνσεων των χρηματιστηριακών αξιών σε κέρδη), οι "ενημερωμένοι" επενδυτές (οι αισχροί αιμοπότες) μπορούν να γίνουν πλουσιότεροι με μια απλή ανταλλαγή δεδομένων μέσα από τους υπολογιστές.
    Αυτή η δημιουργία χρήματος χωρίς την ανάλογη δημιουργία πλούτου είναι ακριβώς ο ορισμός της τεχνητής δημιουργίας πλαστού χρήματος. Αυτό που ο νόμος απαγόρευε στους παραχαράκτες, και αυτό που η αστική οικονομία απαγόρευε στα κράτη, καθίσταται συνεπώς δυνατό και νόμιμο για τα αρπακτικά Παγκόσμια Αφεντικά, στα πλαίσια της παγκοσμιοποιημένης χρηματιστηριακής κλεπτοκρατίας. Άρα πλαστικό χρήμα ισοδυναμεί με πλαστό χρήμα!.......
    ……….- τρομακτικό άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών.
    - μια κοινωνία που διοικείται από μια ελίτ που κατάγεται από μια κληρονομική κάστα… περιούσιου θρασύδειλου θηριώδους αρπακτικού λαού και του διαβόητου … «είπεν ο Κυριος».
    - η μικρή αξία της ανθρώπινης ζωής.
    - η επιστροφή του νόμου του ισχυρότερου (winners και losers)
    - η επιστροφή των απολυταρχικών αυτοκρατοριών (ΗΠΑ και Κίνα)
    -η επιστροφή του φονταμενταλισμού (Άραβες ισλαμιστές και Αμερικανοί προτεστάντες - ευαγγελιστές)
    - η επιστροφή στους θρησκευτικούς πολέμους (ισλαμική σαρία και πόλεμοι του Μπους εμπνευσμένοι από τον "Θεό").
    - οπισθοδρόμηση της κλασσικής κουλτούρας και της μόρφωσης, πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση μόνο για τους πλουσίους
    - επιστροφή στην ανασφάλεια των μεταφορών. Επανεμφάνιση των "συμμοριών των εθνικών οδών" και των πειρατών στην θάλασσα!
    - επιστροφή των επιδημιών και των ασθενειών που είχαν εξαλειφθεί εδώ και έναν αιώνα.>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. >>>>Ο τυφοειδής πυρετός, η φυματίωση, η διφθερίτιδα και η ψωρίαση έχουν κάνει την επανεμφάνιση τους στην Δύση λόγω της αύξησης της φτώχειας. Η πανούκλα και η χολέρα εμφανίζονται ξανά σε ορισμένες περιοχές του Τρίτου κόσμου.
    - η επιστροφή των πρακτικών των φυλών (πήρσινγκ, τατουάζ, οργάνωση των περιθωριακών σε φυλές...)
    - η μόδα του "γκόθικ" (οι μόδες συχνά αποκαλύπτουν!!! επιβάλλουν τις επερχόμενες κοινωνικές τάσεις)
    - επιστροφή της μαγείας, της αστρολογίας και των τελετών μαύρης μαγείας.
    - ισχυρή επιρροή αποκρυφιστικών ταγμάτων και μυστικιστικών εταιρειών μεταξύ των κυρίαρχων ελίτ (Skull and Bones, Λέσχη των Bohemian...)
    - φτωχός και ακαλλιέργητος πληθυσμός του οποίου μόνη αποστολή είναι να τροφοδοτεί την ελίτ με σκλάβους (φθηνή παιδική εργασία, σεξοτουρισμός, εμπόριο λευκής σαρκός, εμπόριο οργάνων κ.λπ.)…….......
    ΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα αγαπητέ Ωμεγάλφα!
      Χρόνια πολλά σου εύχομαι!
      Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια των "συρραφών", που καλύπτουν όλη την γκάμα της τρέχουσας πραγματικότητας.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  10. - Ευχαριστώ πολύ Γεράσιμε, καί ανταποδίδω μέ τό παρακάτω γιά τόν μήνα Μάϊο, έτσι γιά νά πάρουμε μιά "γεύση", καί γιά κατά τήν γνώμη σου ανάρτηση.
    Παράλληλες εικόνες Μαϊου

    - Λαίμαργα κατάπινε τά ασφάλτινα χιλιόμετρα τό τέσσερα επί τέσσερα, τό απαστράπτον τζίπ τής κυρίας Τζένης, μέ οδηγό τήν ίδια, καί συνεπιβάτη τόν συναθρωπευόμενο φίλο της τόν ΄Αζώρ, εκείνο τό Μαγιάτικο ξημέρωμα.
    Πίσω τoυς η πόλις κοιμόταν βαθειά, καί μόνον κάποιο κλειστό φορτηγάκι έτρεχε νά μοιράσει "χωριάτικα" εννιάσπορα ψωμιά, στά πρατήρια άρτου καί αρτοποιημάτων γιά τούς αστούς κατοίκους της, καί κάποιο άλλο τό «φρέσκο» γάλα τής ημέρας. Διέσχιζαν άνετα τούς δρόμους της, μέ τά φανάρια νά αναβοσβήνουν πορτοκαλί. Κάποιος αργοπορημένος στρατιώτης, κι αυτός, επέστρεφε στόν Στρατώνα ύστερα από διανυκτέρευση οίκοι, νά προλάβει τό εγερτήριο.. Ήταν νωρίς ακόμη-πολύ νωρίς, καί μουχρωμένα.
    - Λίγη ώρα αργότερα καί μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, άφησε τήν δημοσιά καί έστριψε κατά τήν ΄Ανατολή σ' έναν τρακτερόδρομο χορταριασμένο, μέ βαθιές φιδίσιες αυλακωτές τρύπες στά πλάγια του. Πήρε νά γλυκοχαράζει. Ροδοκοκκίνιζε η Αυγή καί τό φεγγάρι έγερνε κουρασμένο τόν μηνίσκο του, καί πήγαινε νά βασιλέψει στήν απεραντοσύνη τής Δύσης, ενώ τά χρώματα τής ίριδας πολεμούσαν ποιό νά πρωτοϋποδεχτεί τόν Bασιληά τόν Ήλιο, τόν Ηλιάτορα... Ξημέρωνε...!
    - Η κυρία Τζένη, η φυσιολάτρις, έλαμπε από χαρά.΄Επιτέλους, έβρισκε αυτό πού ήθελε καί περίμενε εναγωνίως, ύστερα από τόν βαρύ καί μακρύ Χειμώνα. Λίγη ησυχία, ένα τοπίο καταπράσινο, μέ τά στάχυα τού κάμπου νά είναι στό γάλα, νά μικροκυματίζουν καί νά θροΐζουν, τίς παπαρούνες, τά χαμομήλια καί τίς γαλατσίδες ολάνθιστες καί μυρωδάτες, νά είναι έτοιμα νά δεχτούν τίς πεταλούδες, τίς μέλισσες καί τά ζουζούνια. Μια πανδαισία μέ χρώματα κι αρώματα, αυτά επιθυμούσε σφόδρα!
    Ένα ζευγάρι πελαργών φτεροκοπούσε βιαστικά τόν αγέρα καί τραβούσε κατά τόν Νότο, πέρα στούς βάλτους, γιά νά βοσκήσει νεροφίδες καί βατράχια.
    -΄Ανηφόρησαν λίγο ακόμα. ΄Ο συνεπιβάτης δέν έδειχνε νά νοιάζεται καί τόσο, γιά ό,τι εκεί έξω συνέβαινε. Ταρακουνιόταν κι αυτός τεμπέλικα καί κοιμισμένος στό κάθισμά του, μαζί μέ όλο τό φορτίο. Άφησαν αριστερά τους τά περιβόλια μέ τίς φορτωμένες κερασιές, καί τίς πανύψηλες διάσπαρτες λεύκες, καί πέρασαν απέναντι στήν ρεματιά μέ τά γέρικα θαλερά πλατάνια. Σταμάτησαν εκεί στήν ποτίστρα πού έτρεχε δροσερό, γάργαρο, πεντακάθαρο νερό πού γλυκομουρμούριζε. Κατέβηκαν.. .ξεπέζεψαν! Η Τζένη είχε κρεμάσει στόν λαιμό της, τήν πολύτιμη ψηφιακή της φωτογραφική μηχανή. Στό ένα της χέρι βαστούσε τό σακβουαγιάζ μέ τίς λιγοστές προμήθειες, δυό-τρείς φιάλες εμφιαλωμένο νερό, λίγα σάντουϊτς γιά τήν ίδια καί τόν ΄Αζώρ, καί στό άλλο κρατούσε σφιχτά τό αλυσιδάκι τού φίλου της, καί τράβηξαν κατά τό ξέφωτο, λίγο πιό πάνω.
    -΄Ακούστηκαν κουδουνίσματα, βελάσματα καί γαυγίσματα μά κι ένας αχός ρηχός, ανάκατος από συρτά ποδοβολητά καί σφυρίγματα, πού πρόδιδαν βιασύνη. Σώπασαν τ’ αηδόνια, μά κι ο τελευταίος κούκος έπαψε κι αυτός καί μονομιάς επικράτησε μιά σιγαλή, βουβή ησυχία. Ένα κοπάδι από γιδοπρόβατα ξεπρόβαλε πίσω από τίς βατσινιές καί τά χαμόκλαδα. Μπροστά του πήγαινε περήφανο τό Κότσι ο΄Αρχηγός ο σιούτος, μά πιό μπροστά απ' όλα ο Μούρτζιος τό τσοπανόσκυλο τού κοπαδιού, τού Μπάρμπα- Λιάκου. Κατέβαιναν από τό μαντρί καί πήγαιναν από τήν γιδόστρατα στήν ποτίστρα, καί ύστερα γιά βοσκή στά βοσκοτόπια εκεί στά χλοερά λιβάδια. Μέ οργισμένη μανία, όρμισε κατά τού ΄Αζώρ ο Μούρτζιος γαυγίζοντας καί σκάβοντας μέ τά τέσσερα ποδάρια του διαδοχικά, τήν χορταριασμένη γή. Τό διαπεραστικό του γαύγισμα προκαλούσε δέος, φόβο κι ανατριχίλα, κι ήταν σάν νά έλεγε στούς απρόσμενους επισκέπτες καί ιδιαίτερα στήν ράτσα του: ΄Αλτ! Φτάνει, ώς εδώ, πίσω φύγετε πίσω από τά μέρη μου, αυτά τά χωράφια, καί τό κοπάδι είναι δικά μου...ρρρέ!
    >>>>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. >>>>>>>>>>>>>> ΄Αστραπιαία όμως, ανταπέδωσε στά γαυγίσματα κι ο ΄Αζώρ πού προσποιούταν τάχα νά ξεφύγει από τό αλυσιδάκι τής Τζένης καί γαύγιζε εκ τού ασφαλούς, καί από θέση ισχύος, καί ήταν σάν νά απαντούσε στόν πρωϊνό του «άσπονδο» φίλο.
    - Σέ λυπάμαι Καημένε! ΄Ολημερίς γαυγίζεις, άδικα! Ο νοικοκύρης σου αυτός ο "χωριάτης" ο τσομπάνος, σού πετάει ένα ξεροκόμματο ψωμί, καί σύ χαίρεσαι καί κουνάς τήν ουρά σου! Δέν βλέπεις τά χάλια σου ! …Τί τρίχωμα είναι αυτό; Πλύθηκες ποτέ σου, δέν βλέπεις τά τσιμπούρια πού σέ πλάκωσαν; Άδικα γαυγίζεις γιά τά ψωροπρόβατα τού τσιφούτη αφέντη σου! Ποτέ του, φαίνεται, δέν σέ πήγε στόν γιατρό. Μόνο όταν «πιάνουν» τά πρόβατα καί τά γίδια του γκλαμπάτσα καί τά ποτίζει χάπια, τότε ίσως νά σού ρίξει λίγη ψειρόσκονη καί σένα φουκαρά, έ! φουκαρά!!!΄Ενώ εμένα !!! Χμ! Έμένα η κυρά μου, μ' έχει όμορφο σπιτάκι, μέ ταΐζει σέ μπολάκια πλούσιες τροφές από εκλεκτά βοδινά κρέατα καί ποικιλίες πουλερικών καί κοτολέτες από κουνέλι μέ λίγα λιπαρά. Μέ λούζει συχνά μέ σκυλέξ σαμπουάν, ενώ μέ πηγαίνει τακτικά στόν κτηνόγιατρο καί στό κομμωτήριο τής γειτονιάς μας, γιά συχνούς εμβολιασμούς γιά περιποίηση καί γιά κούρεμα Μέ παίζει μέ πλαστικά κοκαλάκια καί μπαλίτσες καί καμαρώνει όταν τήν συνοδεύω, η μέ συνοδεύει στούς περιπάτους μας στά πάρκα μέ τίς φίλες της. Μέ έχει σάν παιδί της! Τήν συντροφεύω στίς ατελείωτες ώρες τής μοναξιάς της, αφού ο άντρας της, ο κύριος Μπάμπης βρήκε εποχή πού έχουν δεμένα τά «σκυλιά» μέ τά λουκάνικα, καί κάνει χρυσές δουλειές ώς εμπορικός αντιπρόσωπος Ρ.C. καί άλλων συναφών ηλεκτρονικών ειδών επικοινωνίας καί κινητής τηλεφωνίας, καί ώς εκ τούτου, λείπει συχνά από τό σπίτι!
    - Αυτά πρόλαβε καί είπε, καθώς έβλεπε τήν ράτσα του, τόν Μούρτζιο, νά απομακρύνεται τρέχοντας νά προλάβει τό κοπάδι, πού πήγαινε νά βοσκήσει. Ποιός ξέρει!; Ίσως σήμερα ν’ ακούσει τό τραγούδι από τήν φλογέρα τού Μπάρμπα - Λιάκου, νά χαϊδεύει γλυκά τούς λόγγους, τόν αγέρα, τά λαγκάδια καί τίς ερημιές:
    "αποκοιμήθ’κει ο γεροτσόμπανος
    ψηλά σ' ένα λιθάρι
    καί χάνει χίλια πρόβατα
    καί χάνει χίλια γίδια.a
    καί πήρε μιά ‘ρημόστρατα
    πήρε τό μονοπάτι,
    γερόλυκο αντάμωσε
    στέκει καί τόν ρωτάει:
    -Λύκε μήν είδες πρόβατα;
    λύκε μήν είδες γίδια;
    -΄Εκεί στό πέρα τό βουνό
    στό πέρα καί στό δώθε;
    στό πέρα βόσκουν πρόβατα
    στό δώθε βόσκουν γίδια.
    -Πήγα κι εγώ νά φάω αρνί
    καί τρυφερό ερίφι,
    μέ παίρνει η σκύλα η κολοβή,
    καί ο μαυρής ο Μούρτζιος,
    καί μού τσακίζουν τά πλευρά
    καί μού ΄σπασαν τή μέση…"
    - Έφεξε γιά τά καλά! Ξημέρωσε!!!
    Η κυρία Τζένη απαθανάτιζε μέ τά κλίκ της, τό ηλιοπύρωμα καί τά τοπία, τά λουλούδια, τόν μυρωδάτο Μάη!
    -Ήταν πράγματι όμορφο, εκείνο τό Μαγιάτικο πρωϊνό!-
    ΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...