ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Η μεγαλύτερη νίκη του λαού μας, θα είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ!

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Σε λιγότερο από 8 ώρες θα κλείσουν οι κάλπες του δεύτερου Δημοψηφίσματος που θυμάμαι στην ζωή μου, καθώς η Δημοκρατία μας είναι λειψή και τα αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι. Αυτή η σπάνια ευκαιρία που μας δίνει το σημερινό Δημοψήφισμα για μια άμεση απάντηση του λαού, είναι τόσο πιο σημαντική από πολλές ανούσιες Εκλογές του παρελθόντος, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεχίσει να τιμάει τον λαό, όπως έκανε ήδη, και να του δώσει και στο μέλλον τη δυνατότητα να εκφραστεί για μια σειρά από ζητήματα, που όμως δεν είναι της παρούσης. Έτσι και την Δημοκρατία μας θα βαθύνει, αφού επιτέλους θα κάνει πάλι τους Έλληνες υπεύθυνους πολίτες, αλλά και το πολιτικό τους κριτήριο θα οξύνει και ο ίδιος θα μπορεί να αισθάνεται υπερήφανος, ότι ήταν αυτός που τόλμησε τη μεγάλη δημοκρατική διαφορά σε ένα κλειστό σύστημα κοινοβουλευτικού ελιτισμού.

Φτάσαμε, λοιπόν, στην ώρα της μεγάλης εκλογής. Ελάχιστοι είναι πλέον οι αναποφάσιστοι, καθώς οι περισσότεροι έχουν ήδη αποφασίσει. Η Δημοκρατία προϋποθέτει τη διαφωνία και τη διαφορετική άποψη. Χωρίς αυτές δε μπορεί να υπάρξει και είναι σαν το αλάτι που δίνει τη νοστιμιά στο φαγητό. Η Δημοκρατία όμως διασφαλίζει και την ελεύθερη έκφραση των διαφορετικών απόψεων. Δίνει λύσεις. Για τον λόγο αυτό, ανεξάρτητα από την έκβαση του αποτελέσματος, θα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και να σεβαστούμε την άποψη της πλειοψηφίας. Όποια και αν είναι αυτή. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει.

Πρέπει να διαφυλάξουμε την ενότητα μεταξύ μας και να έχουμε πάντα υπόψη μας ότι εμείς είμαστε αδελφοί. Πως αύριο, θα συνεχίσουμε ακόμα να είμαστε συγγενείς, φίλοι και γείτονες ανεξαρτήτως της επιλογής μας. Πως εντέλει προοδεύσαμε πολιτικά και πολιτιστικά τις τελευταίες δεκαετίες και πως δεν είναι εύκολο να ξαναπιαστούμε "Κώτσοι"! Πως θα συνεχίσουμε να λέμε τις καλημέρες μας και να πιάνουμε ο ένας το χέρι του άλλου, διότι όποιο και αν θα είναι το αποτέλεσμα, θα είναι δύσκολο και οδυνηρό για όλους και χρειάζεται η αλληλεγγύη όλων προς τα ασθενέστερα μέλη του λαού μας. Για να αντέξουν και αυτοί. Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε έναν, που να μη χαίρεται για το ΟΧΙ που θα ψηφίσει. Γνωρίζω όμως πολλούς, που κατά βάθος ντρέπονται και λυπούνται για το ΝΑΙ που ο φόβος τους αναγκάζει να ψηφίσουν. Δεν είμαστε, λοιπόν, εμείς οι αντίπαλοι, αλλά είμαστε οι επιβάτες της ίδιας βάρκας.

Η εικόνα της ανάρτησης, ας χαραχτεί βαθιά στο μυαλό μας, για το ανόητο και για το αυτοκαταστροφικό, για το απεχθές και για το παράλογο του θέματος της. Να εξορκίσουμε με αγαπητική ευλάβεια την αρχέγονη κατάρα της φυλής μας που είναι ο διχασμός. Οι εχθροί μας εκεί βασίζονται, διότι γνωρίζουν τις αδυναμίες μας και τις κουρδίζουν. Να είστε σίγουροι, ότι καθισμένοι στο θεωρείο της αρένας, θα παρακολουθούν γελώντας τα καμώματα μας, στοιχηματίζοντας στην καταστροφή μας. Ας μη τους δώσουμε αυτή τη χαρά. Ας μην τους προσφέρουμε ποτέ ξανά ένα τέτοιο αλγεινό θέαμα!

Καλό βόλι σε όλους! Σε ό,τι και αν πιστεύουν οι ίδιοι πως θα είναι καλύτερο πρώτα για την πατρίδα μας συνολικά και έπειτα ατομικά για τους εαυτούς τους! Όχι όμως το αντίθετο....

'Εργο: "ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΡΑΜΑ", ακουαρέλα σε χαρτί
Γ. Γ. Γ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...