ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Η κυνική ευλογία μιας αρχαίας κατάρας

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

Αυτό που είναι από τα αρχαία χρόνια η κατάρα μας, αποδεικνύεται πως είναι ταυτόχρονα και η ευλογία μας!
Θα ρωτήσει κανείς, «Μα, μπορεί να συμβαίνει αυτό;»
Και βέβαια μπορεί να συμβεί. Στην αντιθετική φύση του Έλληνα, όλα γίνονται.
Το ίδιο απείθαρχο πνεύμα, που είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά μας, είναι ταυτόχρονα και εκείνο που μας εμποδίζει από το να υποταχθούμε στον οποιονδήποτε.

Το αναρχικό μας πνεύμα, που αμφισβητεί τους πάντες και τα πάντα, δε μπορεί να υπομείνει κανένα ζυγό. Ούτε καν του εαυτού μας. Σε έναν τόπο, που έχει εν δυνάμει, τουλάχιστον 6 εκατομμύρια πρωθυπουργούς και άλλους τόσους υπουργούς Οικονομικών, που πιστεύουν πως γνωρίζουν τα πράγματα καλύτερα από τους άλλους, οι ιδέες και οι απόψεις υπάρχουν σε τεράστια αφθονία.

Εδώ δεν καταφέρνουμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας και θα μας καταλάβουν ποτέ οι βορειοευρωπαίοι και οι καλουπαρισμένοι Γερμανοί με το μονοδιάστατο τρόπο σκέψης και την πειθώ της δύναμης; Αδύνατον! Το Φως, θα ξεχωρίζει πάντα από τον Διαφωτισμό, εξαιτίας της πρόθεσης «Δια», που τον καθορίζει ως ένα εργαλειακό σύστημα, αλλά όχι ως ουσία.
Εμείς, πάντα θα ξεφεύγουμε από τα συστήματα, μέσα από την τομή μιας άναρχης σκέψης προς το Χάος του αεικίνητου Νου, συνταιριάζοντας τα αντίθετα πνεύματα σε πυριφλεγείς μορφές που σχηματίζουν το σύμπαν.

Εδώ τρωγόμαστε με τα ρούχα μας και θα μας φορέσουν στενό ευρωπαϊκό κοστούμι και γραβάτα οι ράφτες των Βρυξελλών;; Μπορεί για λίγο, αλλά στο τέλος, το κοστούμι θα γίνει κουρέλια πάνω στο ελεύθερο σώμα, που έχει μάθει να ντύνεται λιτά. Που δεν έχει μάθει στα σαλόνια, αλλά που του αρέσει ακόμα να τριγυρνάει ξυπόλυτο στις χρυσές αμμουδιές και να ανεβαίνει στα ψηλά όρη. Να γελά, να χορεύει και να τραγουδά στην άκρη της αβύσσου, σαν ακόλουθος του Διονύσου, χωρίς να φοβάται την τραπεζική ειμαρμένη.

Είμαστε εδώ, για να τρελαίνουμε τους Ευρωπαίους, που δε μπαίνουμε στα καλούπια τους και που ανατινάζουμε τα στατιστικά και τα προγνωστικά τους στον αέρα.
Είμαστε εδώ, για να υπάρχει η διαφορά της αληθινής ζωής, από την οικονομική νεοφιλελεύθερη θεωρία περί του «Ζειν», που κυριαρχεί στην τραπεζική δύση. Είμαστε εδώ, για να μπει ο Άνθρωπος μπροστά και όχι οι τράπεζες και το ωμό τοκογλυφικό κέρδος των Αγορών.

Η ελευθερία μας, λοιπόν, είναι εγγυημένη από το ανυπότακτο του χαρακτήρα μας.
Από αυτό, που στις χαμηλότερες εκφράσεις του μοιάζει να είναι κατάρα, αλλά που στις υψηλότερες εκδηλώσεις του γίνεται μια ευλογία, που δημιουργεί νέα θαύματα και γεννά Φως! Αυτήν την ευλογία αναζητώ και εγώ, διότι την κατάρα την ζήσαμε.

Δεν φοβάμαι τίποτα. Αν παραμείνουμε ενωμένοι και αποφασίσουμε να είμαστε απλώς οι εαυτοί μας και όχι αυτό που μας θέλουν οι άλλοι....


Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ

2 σχόλια:

  1. Απο τις καλλύτερες αναλύσεις που έχω διαβάσει ποτε περί ελληνικού πνεύματος και τον ρόλο της Ελλάδος ως φως
    Αυτο το μικρό κομμάτι γης παράγει Μονάδες κ όχι πλήθη
    Αυτη η μικρή γραμμή νησιωτικής μάζας ακριβώς πάνω στα σύνορα των δυο σημαντικών Τεκτονικών πλακών , Ασιατική -Ευρωπαϊκη , αντανακλά τέλεια την Γεωλογική σύγκρουση σε ψυχολογικό επίπεδο . Αυτη η Γη παράγει αυτη την συγκεκριμένη ηλεκτρομαγνητική ενέργεια η οποία με τη σειρά της επιδρά στην ψυχολογία και παράγει Αυτα τα συγκεκριμένα ενεργειακά όντα που είμαστε όλοι οι άνθρωποι και τα ζώα -φυτά που ζουν εδω . ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ολα , όχι απο τρελλούς θεούς αγάμητων προφητων Μα ευλογημένα απο το Πράνα , την Πρόνοια , την ζωική ενέργεια που πνέει μέσα μας συνεχώς και μας ξεχωρίζει απο τα ρομποτοποιημένα ανθρωποειδή των εκάστοτε θρησκευτικών , πολιτικών κλπ τωρα τραπέζιτικων συστημάτων υποδούλωσης της ελεύθερης σκέψης . Ναι δεν φοβάμαι για τον ΕΛΛΗΝ
    Οσο υπάρχει έστω και ένας Τουλιάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα αγαπητέ vassis.

    Σε ευχαριστώ!
    Υπάρχουν οπωσδήποτε πολλοί τρόποι για να προσεγγίσει κανείς τις αιτίες της ελληνικής ψυχολογίας και κατά συνέπεια του ελληνικού χαρακτήρα, του τρόπου ζωής και όλων αυτών που συνδιαμορφώνουν την ελληνική φυσιογνωμία στη διαχρονία της.
    Η βασική αρχή της βρίσκεται στην αντίθεση, που μπορεί όμως να μετατρέπεται σε δημιουργική σύνθεση διαφορετικών ιδεών, κόσμων και ακόμα πολιτισμών. Είναι το εύκρατο κλίμα, η διάχυση του ηλιακού φωτός και άλλα που ανέφερες όπως η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που έχει να κάνει με το γεωγραφικό πλάτος, όλα αυτά που κινούνται δηλαδή στο μέσο των αντιθέσεων μεταξύ βορρά και νότου και ανατολής, δύσης. Ο Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, αποτελώντας ο ίδιος έναν τρίτο κόσμο. Ανάμεσα στο άτομο της δύσης και στη μάζα της ανατολής, η Ελλάδα προβάλλει έλλογες μονάδες που δημιουργούν τον θεσμό της Πόλης

    Ευχαριστώ για την επικοινωνία!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...