ΠΡΟΣΩΠΑ

ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΤΥΜΒΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΓΕΡ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΑΡΘΡΑ-ΔΟΚΙΜΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΧΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 12ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 13ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 14ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 15ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 16ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 17ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 18ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ-ΜΕΛΕΤΗ- Γ. Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΟΓΟΤΡΟΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΜΥΘΟΙ & ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Ο ΚΥΝΙΚΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ 1821 ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΠΟΙΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΗΡΩΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥ 1821 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΕΧΝΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΗ ΤΗς ΑΦΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΕΧΝΗ-ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΕΧΝΗ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΕΧΝΗ-ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΦΩΤΟΘΗΚΗ ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ-ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ισραηλινός Καθηγητής: Βιάστε τις Αδερφές και τις Μανάδες των Παλαιστινίων για να Σταματήσει η Τρομοκρατία

Του Brandon Turbeville από το Αctivist Post

Καθώς οι βόμβες πέφτουν βροχή στη Γάζα και τα Ισραηλινά στρατεύματα προελαύνουν με άρματα μάχης και μπουλντόζες, μια πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξη στο Ισραηλινό ραδιόφωνο δέχεται κάποια κριτική σε όλον τον κόσμο καθώς και στο Ισραήλ.

Αν και η συνέντευξη έγινε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, λίγο μετά την εύρεση των σορών των τριών Ισραηλινών εφήβων που είχαν απαχθεί και δολοφονηθεί, ο Δρ Mordechai Kedar δήλωσε ότι ο μόνος τρόπος για να αναγκαστούν οι «τρομοκράτες» να σκεφτούν διπλά τις ενέργειές τους είναι η απειλή του βιασμού των αδελφών τους και των μανάδων τους.

Ένας ακαδημαϊκός της Μέσης Ανατολής του Ισραηλινού Πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν (Bar-Ilan), ο Δρ Kedar, δήλωσε: «Θα πρέπει να κατανοήσετε την κουλτούρα στην οποία ζούμε. Το μόνο πράγμα που τους αποτρέπει [ηγέτες της Χαμάς] είναι η απειλή της απομάκρυνσης των κεφαλιών τους από τους ώμους τους.»

Ο παρουσιαστής της εκππομπής ‘Hakol Diburim’ (‘Όλο Κουβέντα’), ο Yossi Hadar, τότε τον ρώτησε αν η άποψη αυτή «κατεβαίνει» και στις χαμηλές τάξεις της Χαμάς και ο Kedar απάντησε: «Όχι, διότι χαμηλότερα οι απόψεις είναι εντελώς διαφορετικές. Οι τρομοκράτες σαν εκείνους που απήγαγαν και σκότωσαν τα παιδιά – το μόνο πράγμα που τους αποτρέπει είναι αν ξέρουν ότι η αδελφή τους ή η μητέρα τους θα βιαστεί σε περίπτωση που συλληφθούν. Τι μπορείτε να κάνετε, αυτή είναι η κουλτούρα στην οποία ζούμε.»

Ο Hadar προσπάθησε να μαζέψει κάπως τη δήλωση του Kedar λέγοντας ότι «Δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοια μέτρα, φυσικά ….» Ωστόσο, ο Kedar επανέλαβε τη δική του δήλωση λέγοντας: «Δεν μιλώ για το τι πρέπει ή δεν πρέπει να κάνουμε. Μιλώ για τα γεγονότα. Το μόνο πράγμα που αποθαρρύνει έναν βομβιστή αυτοκτονίας είναι η γνώση ότι αν τραβήξει τη σκανδάλη ή ανατινάξει τον εαυτό του, η αδελφή του θα βιαστεί. Αυτό είναι όλο. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που θα τον φέρει πίσω στο σπίτι, προκειμένου να διατηρήσει την τιμή της αδελφής του.»

Εν μέσω της διαμάχης το Μπαρ Ιλάν προσπάθησε, αν και ελλιπώς, να υποβαθμίσει τις δηλώσεις του Kedar. Όπως αναφέρει η Haaretz,

«Ο Kedar επέλεξε να μην δώσει συνέντευξη. Η κοινή απάντηση με την εκπρόσωπο του Μπαρ Ιλάν ανέφερε ότι «δεν ζήτησε και δεν ζητάει να πολεμήσει την τρομοκρατία εκτός με νόμιμα και ηθικά μέσα.» Επίσης είπε ότι ο Kedar «ήθελε να δείξει ότι δεν υπάρχουν μέσα για να αποτρέπουν τους βομβιστές αυτοκτονίας, και χρησιμοποιώντας την υπερβολή, έδωσε ως παράδειγμα τον βιασμό των γυναικών. Για να μην αφήσουμε καμία αμφιβολία: τα λόγια του Δρ Kedar, προς Θεού, δεν είναι προτροπή να διαπραχθούν τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Η πρόθεση ήταν να γίνει μία περιγραφή της κουλτούρας του θανάτου των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ο Δρ Kedar περιέγραφε την πικρή πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής και την αδυναμία μίας σύγχρονης, φιλελεύθερης και νομοταγούς χώρας να καταπολεμήσει την τρομοκρατία των βομβιστών αυτοκτονίας.»

Οι δηλώσεις του Kedar τοποθετούνται σε μία μακρά σειρά εμπρηστικών και παντελώς ανήθικων σχολίων προερχόμενων από τον σύγχρονο ακαδημαϊκό χώρο σε όλον τον κόσμο. Πράγματι, η απανθρωπιά και οι γελοίες δηλώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών (1), ακαδημαϊκών (2) και επιστημόνων (3) δεν είναι καθόλου μονοπώλιο του Ισραήλ.

Tα σχόλια του Kedar ωστόσο, έχουν μια πιο άμεση σχέση με το χρόνο και το πλαίσιο στο οποίο έγιναν. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Kedar προτείνει τη χρήση του βιασμού, ιδιαιτέρως του βιασμού ατόμων που είναι εντελώς αθώα, ως όπλο πολέμου – ενός πολέμου που λαμβάνει χώρα σήμερα. Ο Kedar επίσης κάνει αυτά τα σχόλια στο γενικό πλαίσιο μιας άρχουσας τάξης που είναι αυξανόμενα ρατσιστική εναντίον των Παλαιστινίων και των μη-Ισραηλινών Εβραίων.

Ως αποτέλεσμα, ακτιβίστριες φεμινίστριες απέστειλαν επιστολή καταγγελία προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν, τον Ραββίνο Καθ. Daniel Hershkowitz. Η επιστολή αναφέρει την αντίθεσή της στα «λόγια [του Kedar] που υποκινούν και χορηγούν νομιμότητα στους στρατιώτες των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και στους πολίτες να βιάσουν και να διακινδυνεύσουν τις ζωές τόσο των Ισραηλινών όσο και των Παλαιστινίων γυναικών. Τα λόγια του Kedar μιμούνται εκφράσεις που αντιμετωπίζουν το βιασμό ως διορθωτική πράξη, ενώ είναι έγκλημα πολέμου.»

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ο Kedar είναι ερευνητής στο κέντρο Στρατηγικών Μελετών Begin-Sadat, του πανεπιστημίου Μπαρ Ιλάν. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Ισραηλινού Ακαδημαϊκού Ελεγκτικού Οργανισμού (Israel Academia Monitor organization), μια ομάδα που συμμετέχει ενεργά στην «αποκάλυψη εξτρεμιστικών Ισραηλινών ακαδημαϊκών που εκμεταλλεύονται την ακαδημαϊκή τους ελευθερία προκειμένου να λάβουν μέτρα για την άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να υπάρχει ως Εβραϊκό κράτος.» Με άλλα λόγια, ο Kedar είναι επικεφαλής κυνηγός μαγισσών των Ισραηλινών ακαδημαϊκών που μπορεί να αμφισβητήσουν την επίσημη προπαγάνδα και τους ρατσιστικούς και αντι-ιστορικούς μύθους που αφορούν το Ισραήλ και τα ερωτήματα γύρω από τη νομιμότητά του.

Λαμβάνοντας υπόψιν το ιστορικό του Ισραήλ στην εκστρατεία του για εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού, θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς αν τα σχόλια του Kedar θα τραβηχτούν κάτω από το χαλί ή αν θα υιοθετηθούν ως επίσημη Ισραηλινή πολιτική.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Σύνδεσμοι







Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...